Realisatie van een droomhuis.
Schitterende villa met eigentijds interieur.
Schitterende villa met eigentijds interieur.
Bijzondere blikvangers in een fantastische woning.
Het interieur ademt een eigentijdse sfeer.
In de schitterende villa met eigentijds interieur.
Hoogwaardig tot in de details.
In de schitterende villa met eigentijds interieur.
Previous
Next

Bijzondere blikvangers en verlichtingselementen

Al lopend door de verschillende ruimtes springen de prachtige verlichtingselementen direct in het oog. “Verlichting is een belangrijke sfeermaker,” vertellen de bewoners. “Daarom hebben we Joop Billekens van Billekens licht & advies betrokken om de juiste verlichting te kiezen – iets waar wij nog altijd enorm blij mee zijn.” Als specialist op het gebied van eigentijdse designverlichting wist Joop de perfecte verlichting te adviseren. “Het basisverlichtingsplan heb ik verder verfjnd,” licht Joop toe. “Op basis hiervan hebben we de lichtpunten bepaald voor wand- en hanglampen en bijpassende armaturen gekozen. We hebben in deze villa veel gewerkt met het exclusieve designmerk Occhio, waarvan wij premium dealer zijn. Boven de eettafel in de keuken hangen twee ringlampen genaamd Mito Sospeso40 Up, die op zeer eenvoudige wijze in lichtsterkte en hanghoogte kunnen worden aangepast, en daardoor altijd de juiste sfeer creëren. Een andere mooie blikvanger is de Rontonton-lamp van Quasar. De lamp is gemaakt door een Nederlandse designer, maar heeft een Arabische uitstraling, welke een bijzonder effect geeft. Zo heeft iedere gekozen verlichting een eigen uitwerking op het moderne interieur.”

Bijzondere blikvangers

De prachtige, witgekleurde villa is gelegen op een unieke plek, in een bosrijke omgeving met enorm veel ruimte. Bij aankomst zijn we meteen onder de indruk van het adembenemende plaatje dat de tuin met parkachtig karakter en de moderne woning samen vormen. “De villa is gebouwd in 1995,” vertellen de bewoners wanneer we gastvrij worden ontvangen in de riante woning. “Wij hebben het in 2000 gekocht. Enkele jaren geleden kregen we te maken met een aantal mankementen die ons hebben doen besluiten om de woning grootschalig te renoveren.”

Tijdens de verbouwing, die werd begeleid door architectenbureau ARC3, bleef enkel de schil behouden. “De indeling en het interieur hebben we volledig aangepast aan de tijd van nu,” aldus de bewoners. “De omliggende grond, die is aangekleed met onder meer een terras, prieeltje, zwembad en jacuzzi, hebben we door de jaren heen qua uitstraling laten aansluiten bij onze woning. Hierdoor zijn ze in harmonie met elkaar en is er een mooi totaalplaatje ontstaan.”

Lees nu de volledige reportage van Art of Living

Copyright: Fotografie Dré Wouters & The Art of Living magazine